God  our Guide  
 

CIDPUSA.ORG

 
Home
Diagnosis
Treatment
Pathology
Variants
CIDP info
Fibromyalgia
IVIG
Anti-inflammatory Diet
Burning  Feet Home
Services Page
Chronic Fatigue
Autoimmune diseases
Prognosis
Bible healing
Celiac disease
  Toxic Baby products

Toxic makeup

 Chemicals

Chemicals shampoo

Toxic Car

Lead

Chemicals deodorants

Melamine

Women cosmetics

Homocysteine Lowering diet

 Glutathione

MTHFR what is

Personality

Electrical Stimulation Therapy

Magnets and ageing

Vitamin D Deficiency

heart FAILURE

irregular periods

Wagner's syndrome

Immune deficiency

Curry Powder

  Some rheumatic disorders

 

Welcome to cidpusa

  Contact us by services link  

Please read our autoimmune E-Book for a guide to simple treatment of pain
Alternatives to Toxins

Kitchen Products

ProductAlternative
dishwashing detergentliquid soap
dishwasher detergentborax + washing soda
scouring powdersoap + salt + firm brush
grease cutting cleaner2 tsp. borax + soap +
white vinegar + 1/2 gal. hot water
heavy grease and grimerub with ammonia and wipe dry
disinfectantdissolve 1/2 cup borax in 1/2 gal. hot water
silver, stainless steel cleanerbaking soda + a little water
rub and wipe dry
copper cleanerwhite vinegar + table salt
rub and wipe dry
brass cleanerequal parts flour and salt +
a little white vinegar
rub and wipe dry
chrome cleanerrub with white vinegar and wipe dry


Borax*... most often refers to both disodium tetraborate decahydrate and disodium tetraborate pentahydrate salts. Most familiar product is 20 Mule Team Borax*


Washing Soda ... sodium percarbonate and sodium carbonate. Some product names include: Arm and Hammer Washing Soda, Oxyclean, Kirkland Oxygen Activated All Purpose Cleaner.*

1. Foods and pesticides & 2Food Preservatives

Problem: Chemicals added to make food last longer, or look better for higher sales.
Solution: Buy bakery bread, and ask to be sure they aren’t using additives. Buy organic fresh, frozen or canned foods.

3. Dairy

Problem: These days milk from cows can be laden with antibiotics and their food filled with chemicals and can still be sold for human consumption.
Solution: Buy milk from cows raised naturally, or switch to soya milk for some of your baking, and on cereals. This is easily done by introducing it slowly into your new way of eating.

4. Deodorant

Problem: Some brands contain aluminum, and your skin absorbs it!
Solution: Buy brands without it. Try use baking soda – if it works to absorb odors around the house, it will work for you too – and it’s smooth.

5. Stress

Problem: Living in pain from emotions, abuse, crisis and over working.
Solution: Include a few stress relieving habits in your life. Start with a one to 2 hour weekly ritual. It could be a massage. If you don’t have the time and little money Sue Augustine’s book “Five Minute Retreats for Women” has many simple indulging ideas.

6. Cookware

Problem: Cooking with aluminum cookware means you are ingesting aluminum.
Solution: Use glass, cast iron, stoneware, earthenware, high grade steels for cooking.

7. Smoke or secondhand smoke

Problem: Can’t quit, or surrounded by it.
Solution: This is a biggy. Find help to quit and avoid smoke filled areas. If possible get your workplace to participate in a healthier environment – most employers will want to. Make a rule at your house – NO smoking.

8. Processed foods

Problem: Stripped from processed foods, vitamins and nutrients are essential to keeping your resistance high to diseases.
Solution: Get back to basics, include foods in your diet that aren’t processed as much as possible. Avoid prepared packaged meals and eat plenty of raw vegetables and fruit.

9. Air pollution

Problem: Poor air quality from polluted air, in and out of the house. Know what your furniture is made of or protected with. Some adhesives and protection solvents emit toxins over months in your house.
Solution: Use hepa filter air cleaners, avoid your own pollution contributions – gas powered tools. Take your bike or walk when ever possible

10. Artificial foods

Problem: Saccharin and food coloring are unnatural substances for your body.
Solution: Avoid foods with these ingredients. Find the real thing, that doesn’t use substitutes, or cut it out of your diet.

11. Sun

Problem: Over-exposure or repetitive prolonged sun is extremely toxic to your skin.
Solution: Cover up with sun blocking cream, and find shade.

12. Home cleansers

Problem: Many cleansers include toxins you inhale during use. Have you ever felt sick after cleaning floors, bathrooms, your garage and/or any other household cleansing chores?
Solution: Use vinegar, lemon, or baking soda to clean and avoid chlorine.

Good health can be as simple as removing toxins from your daily routines. Your benefits will increase with the amount of effort you put into the change in your lifestyle.

To learn more about on cancer causing toxins and what your alternatives are visit some of these websites:

Families Against Cancer & Toxics
Dedicated to finding causes of childhood cancers, with the goal of preventing future cases

     want to learn about the brain and spinal cord